Search This Blog

Thursday, April 12, 2018

REBECCA DRESS - JUBAH MUSLIMAH FROM BELLA AMMARA

Salam korang, let me share satu jubah muslimah yang best untuk dipakai di pagi Aidilfitri nanti.

#RabeccaDress dengan detailing panel yang super awesome, cantik gila sampai suami terbeliak biji mata.
.
Ada yang suka dengan baju yang simple, tapi bila pakai yang ada sedikit detailing dramatic terus rasa cantik, lain dari yang lain.. yaaa betul tu, korang pernah dengar tak, simple is extra?? Ini lahhh yang buat kak belle release #Rabecca Dress
.
bella ammara


Kak Belle percaya yang sedikit detailing panel pada bahagian bawah dress memang bagi efek wow pada keseluruhan #RabeccaDress. PERCAYALAH!!! Suami tengok mata tak berkedip tauuuuuuu!!!
.
Ada banyak sebab korang tak perlu fikir banyak kali untuk grab #RabeccaDress ni….Okay first sekali of course lahhh material yang super best kannn! Bagi #RabeccaDress kita menggunakan material Matte Satin Exclusive. Material ni sangat cantik, lembut dan tidak terlalu shining bila dipakai, kalau kena matahari pun,, tak deee nya makcik sebelah nak silau mata dia, sakit mata ada lah sebab #RabeccaDress ni cantik gila! Selain tu #RabeccaDress beri sentuhan yang menarik kepada setiap pemakai. Menarik mcm mana ya??? Kena lahh beli duluuuuu!!!!
.
Kalau korang nak tahu, material bagi #RabeccaDress sangat mudah untuk diuruskan,, haaaa part ni mesti ramai yang suka.. korang nak tahu tak kenapa? Sebab Material ni mudah untuk iron, hahaah.. senangnyaa! Opssss kalau tanak iron punnn taka pa tau,, sebab memang tak Nampak kedut langsung!
.
jubah
Add caption


Kak Belle nak bagi tahu ni,,, #RabeccaDress ni kita keluarkan 4 colour yang superrrr cantik and sangat exclusive! Confirm korang tak boleh tidur malam sebab stress nak pilih colour yang mana satu.. elehhhh tak payah pening-pening!! #BALovers grab je semua colourrrr yang ada.. Sebab colour yang Kak Bella bagi ni memang tersangat cantik lah.
.
Korang tahu tak, actually, #RabeccaDress ni sesuai jeee untuk pegi mana-mana pun, nak pergi office pun ok, nak pergi kelas pun onz, kalau pergi dating dengan cik abang sayang punnn sweet jeeeee… haishhhhhh,,,,!!!! Terus dia ajak rombongan meminang weiii!
.


Banyak dah yang Kak Bella inform ni, tak kan still tak caya kot #BAlovers? So apa lagi #BAlovers, grab laa banyak-banyak #RabeccaDress yang terlampau meletop ni. Confirm korang suka laa dengan #RabeccaDress ni.
.
Ada banyak cara untuk korang dapatkan #RabeccaJubah dari Bella Ammara ni ya. Sis boleh dapatkan di
• Website Bella Ammara :
www.bellaammara.com
www.bellaammara.com
www.bellaammara.com

• Whatsaap

.
• Butik-butik Bella Ammara
Shah Alam: www.belleyahya.com/BAshahalam
Kuala Lumpur: www.belleyahya.com/BAkualalumpur
Bangi : www.belleyahya.com/BAbangi
Johor Bahru: www.belleyahya.com/BAjohorbahru
Kuantan: www,belleyahya.com/BAkuantan
Sungai Petani: www.belleyahya.com/BAsungaipetani.



Rabecca Jubah
Design: Dress cutting with fluted detailing
Material: Matte Satin Exclusive Lightweight Flowing
Detailing: BA Plate
Feature: Hidden Pocket, Breast Feeding and Wudhu Friendly
.
Colour: Navy blue, Apple Green, Dusty Purple, Creamy Latte
Price: RM119 GST included
Release Date:
.
Product Care: Suitable for machine wash. Iron steam or dry with medium heat
.
Available at website www.bellaammara.com and ALL Bella Ammara Boutique
.

Wednesday, April 11, 2018

FIT PENANG 2018

Salam korang..Alhamdulillah, mak anak dua ni telah berjaya menyertai acara larian marathon 5KM. kite start ngan 5KM dulu sebab tak wat training apa2 pun... just suka2 masuk marathon ni. InsyaAllah, lps ni nk aktif marathon plak. mana tahu bole hilangkan lemak2 tepu kt badan ni...Lagi satu, bole sihatkan badan kann.


sebelum larian bermula....muka segar bugar je.

Beribu2 peserta yang join marathon ni....nk lari pun tak bole, kena jalan je.



Yeay!! ALhamdulillah, my first medal of this year 2018.

Monday, April 09, 2018

Journal For Mom Day 4: KIDS ARE CRAZY

Morning everybody!!!...my kids are little bit crazy...sometimes they can be friend...sometimes they quarrel like cat and dog...but, they look really cute when can sit and share foods together. 








Thursday, April 05, 2018

Fashion Show Koleksi Raya Leeyanarahman 2018

Salam dan selamat sejahtera. Minggu lepas, butik LeeyanaRahman telah mengadakan pertunjukan Fashion koleksi Raya di Rooftop Garden, the Majestic Hotel. Sekurang2nye 50 design baju telah di pertontonkan semasa majlis fashion show tersebut. Antara design yang hot dan cantik adalah design jubah yang terkini, baju kurung peplum yang meletup, baju kurung Vietnam. Artis2 jugak ramai yang turut hadir dalam majlis tu termasuk heroin "Tiada Arah jodoh kite" dan juga Marsha sebagai artis undangan pada malam tu.



baju raya 2018


baju raya



jubah raya



baju melayu pun ade.

Couple set
design mak and anak
Terima kasih kepada yang sudi datang support LeeyanaRahman dan and team walaupun hujan lebat dari petang sebelum bermulanya majlis. Tapi Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan hujan berhenti dengan serta merta tepat jam 8:30 malam.

Sape yang berminat dengan baju2 leeyanaraya, bolela order melalui official personal shopper. Order daripada PS adalah diutamakan dan selebihnye akan dibawa masuk ke butik. Aku adalah salah seorang official PS ye...sape nak, bole wasap sis ye. klik link 

Wednesday, April 04, 2018

Wordless Wednesday ww14


6 tahun lepas semasa musim sakura di Portland US


mood ke laut sangat ni...sebabnye banyak keja yang tak leh nak complete.. aku da give up tak tahu nk korek2 kat mana lagi. Ya Allah, permudahkan lah hambamu ini. :)

Friday, March 30, 2018

Happy Anniversary to my dear husband

salam korang. harini genapla 5 tahun aku dinikahkan dengan suamiku. Alhamdulillah berjaya menempuh level 1 dalam perkahwinan ni. ramai yang kata tempoh 5 tahun ni adalah tempoh kenal mengenal hati budi masing2. banyak ups and downs, ...dan kesudahannye mestilah berbaik semula kan. Alhamdulillah...semoga perhubungan ini di redhai Allah dan berpanjangan sampai ke syurga.

nak share sket video ku masa perkahwinan kami 5 tahun lepas... :) masa tu malu2 kucing lagi...dan, kurus kering...skang ni....hahahah...masa berubah, berat badan pun berubah...hahahah


Wednesday, March 28, 2018

BellaAmmara Raya Collection 2018

Salam korang. As for Wordless Wednesday today, i share to you guys baju raya untuk tahun ni...kalo ade sape2 yang berkenan, bole contact me ye... :) Ade perlbagai design: ade jubah, ade baju kurung, ade peplum. sume design ade...sape nak melaram untuk hari raya ni, jom order baju Bella Ammara ngan saya ye... :)


cantik

pastel color

glitters baimond







Related Posts with Thumbnails